Wednesday, May 10, 2017

New Hari Raya Promotion from us!!!


Dear all,

Hari Raya promotion from us...combo package
Normal price at MYR344 now selling at MYR319.90

Thursday, September 25, 2014

New Update

Hye all,

I am sorry as it's been a while since i last put an update to this blog...
It's been a tough year...throughout this phase...there were many things happened to both company and I...let it be history...

Just for all the readers and potential buyers out there, I am not collaborate with any workshop in glenmarie or whatsoever...

At this moment for those who interested to buy Works Engineering performance part or merchandise can go directly through me...

Thank you

PS: there are also lots of performance part produce by Works Engineering for proton cars... I will update the price and spec into this blog from time to time...tgank you

Tuesday, April 12, 2011

Pindah !!!

Kepada Semua,

Pihak ZFN Motorsports dan Smart Autocare telah berpindah ke alamat baru. di tapak nasi kandar di glenmarie. alamat akan di upload setelah bengkel beroperasi sepenuhnya kerana
pada masa ini bengkel yang baru ini sedang menjalani kerja-kerja pengubahsuaian
dan naik taraf.

oleh yang demikian, pihak kami memohon maaf kerana segala produk
performance (Works) yang di pasarkan oleh ZFN Motorsports
belum lagi boleh di lihat di bengkel baru ini sehingga tarikh yang akan diumumkan nanti. walaupun begitu bengkel masih lagi beroperasi seperti biasa tetapi agak serabut sedikit

namun, pembeli boleh menghubungi terus ZFN Motorsport untuk urusan pembelian bawa pulang.

sekian terima kasih

Tuesday, February 15, 2011

Aftermarket Performance Part (Survey First)

Hye Guys...

2 post on same day...ermm just my 2 cents..
the story...

Saya ader terima call dari customer yang berminat nk beli Fuel Pressure Regulator Adaptor utk fuel rail Honda B-siries...saya pon mmg ader stok utk item nie...so inilah antara proses berborak nie..

Pelanggan: bro...boleh pos x?
Saya: pos maner? boleh jer
Pelanggan: bangi...
Saya: hehehe...dtg je la di Glenmarie...byk item ader displayed di sana...x pn saya antar je la kt bangi...biase lepak sane...nape nk pos?
Pelanggan: keter x boleh jalan...leaking...sblm nie pakai FPR adaptor 'J' Brand...da modified sana sini...bocor gak...
saya: owh...pelik juga ya...xpe saya g sana la antar..

so pada hari isnin saya pon g la Bangi hantar menda alah tue...cian jugak kt customer...so customer pon dtg n tgk brg...

Pelanggan: haaa...mcm nie la baru betul. sama mcm standard punyer...
Saya: eh bukan adaptor mmg design utk oem fitting ker? rasernyer brand lain pon sama..
Pelanggan: eh x la bro...yg saya pakai "J" brand tue nk kene tukar oil ring lain...saiz lain walaupun die mentioned utk B siries...da modified bubuh 'washer' sumer...tetap gak leaking
Saya: owh...agaknye 'J' brand nie x wat RnD kowt...

dipendekkan citer..pelanggan tadi pon beli. so berborak lebih kurang...promote brg lain lebih kurang...saya pon pulang...xlama pastue pelanggan td msg mengatakan yg masalah da selesai...Alhamdulillah...

Moral of The Story:

sila la tgk brg dahulu sblm beli..saya pon byk kali kene gak...tapi pengalaman tue yg buat kita lebih berhati2....pastue..sila la check kualiti dan harga barang..kekadang tue barang mahal x semestinya berkualti dan barang berkualiti bukannya murah...sekian

adios

ProRide Suspension



Hye to all my friend..

just wanna share my experience...
oleh kerana susah sgt nk tulih dalam English so aku pon tulih dlm BM jer...
seperti tajuk di atas...

kisah nyer bermula begini...
oleh kerana kereta wife tue telah di tukar enjin nye tiba la masa utk setup suspension pula...
wife ku pakai Kancil petak taun 1997. bukan saje nk membazir tapi kerana terlalu byk body roll
bila lalu selekoh. dek kerana rase x selamat tue aku pun memulakan pencarian mencari absorber yang lain utk replace absorber stended yg ader...

byk gak pendapat aku trime...adjustable la...brand espelir japan (h/cut) la...GAB la...oleh kerana budget agak ciput aku pun kurang kan sket option yg ader kepada performance suspension with spring..pakai adjustable x mampu...so aku opt kepada brg baru...thats mean brg halfcut telah dikeluarkan dlm list...

bukan berlagak xnk pakai brg halfcut..tapi faktor harga dan warranty tue main peranan gaks..
kang pakai2 baru 1 mggu dah leaking..harga pun boleh tahan...so cari la alternatif lain..cari punyer cari...tup2 terbukak ati nk try brand ProRide dari SAPURA...bile lagi nk support brg buatan Malaysia kan?

harga pun dlm budget...brader yg jual tue pon friendly...so aku pon beli performance punyer model...absorber warna kuning n spring warna merah...hasilnyer...kedudukan tayar (aku da tukar rim saiz 13) yg cantik dengan wheel arch...x terlalu rendah..x terlalu tinggi. kebetulan pula pastue aku nk pulang Johor...apa lagi..try la layan korner jalan Tangkak ke Segamat...tapi aku bukanla drive mcm kt circuit tue...hasilnyer...aku raser hampir 60% body roll telah dikurang kan oleh suspension ini....mmg puas hati...comfort and performance...mmg menepati kehendak aku...nie just pandangan aku sebagai pengguna la...xde kene byr pon promote nie...lgpun Made in Malaysia kan...tapi kalu yg drive tue mcm main touge x kene la plak kan...

majula ProRide...hehehe....produce la byk performance part lagi...

p/s: teringat adjustable suspension SAPURA-LEDA mase dulu...

Saturday, January 29, 2011

Lucas Oil already in stock at ZFN Motorsports via Smart Autocare @ Glenmarie

Hye to all my friends, customers and everybody,

Please take note that various Lucas Oil Product available at ZFN Motorsports via Smart Autocare Workshop in Glenmarie. kindly pay us a visit if you have time and also you can do your routine service for your car using Lucas Oil Product.

thanks